55 Comments

  1. krem robiłam sama oczywiście :) już podaję Ci przepis! :)
    50g płatków owsianych
    1 i 1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki suszonych owoców
    1 łyżeczka cynamonu
    Płatki owsiane wsypać do rondelka; dodać suszone owoce i cynamon, a następnie zalać wodą. Gotować, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawić na chwilę, aż do ostygnięcia. (W miarę) chłodną owsiankę dokładnie zmiksować/zblendować :)

  2. karolina

    Bardzo dobry i prosty przepis! Rzeczywiscie sprawdza się pieczenie w 240 stopniach. Kaczkę podałam z żurawiną.

  3. Ulka

    Wczoraj rozmroziłam nóżki i szukając natchnienia znalazłam twój przepis. Na piersi mam już ulubiony przepis i wygląda na to że ten stanie się ulubionym na nóżki :) zaraz zabieram się za niedzielny obiadek. A na koniec wysmaruję miodem jak radziła poprzedniczka.

  4. JAN

    Zawsze mam problem kiedy potrawę w naczyniu żaroodpornym należy piec pod przykryciem,czy bez?Udka z kaczki pieczemy bez pokrywy?

  5. Paulina

    Następnym razem wypróbuję ten przepis, bo mam już udka zamarynowane, w oleju krokoszowym, soli, pieprzu, czosnku i majeranku, ale wstawię do piekarnika tym sposobem, zrezygnuję z masła, a warzywa dorzucę razem z udkami, żeby pływały w tłuszczyku :) tylko nie dam na max temp. bo mój piekarnik mocno grzeje, poza tym na udkach jest już olej i wydaje mi się, że by się spalić mogły przez to…

  6. amberowy

    Świetny, prosty przepis, wielkie brawa za pomysł z jabłkami, cebulą i ziemniakami w oddzielnym naczyniu.
    Już kilka razy korzystałem z tego przepisu i zawsze z pozytywnym skutkiem. :)

    • Panie Pawle, mięso nie będzie suche, gdyż ta wysoka temperatura na początku pieczenia zamyka całą wilgoć we wnętrzu mięsa.

    • Witam Pani Kasiu, w treści napisałam, że temperatura 240 st. C tylko na 30 minut, potem zmniejszamy ją do 200 st. C. Bez termoobiegu. Udka pozostają wtedy soczyste.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge