U Joli Słomy i Mirka Trymbulaka. Warsztaty “Atelier Smaku”-“Podstawy kuchni wegańskiej i bezglutenowej”

Chyba niewiele osób z Trójmiasta nie skojarzyłoby nazwy Atelier Smaku z Jolą Słoma i Mirkiem Trymbulakiem. Dla mnie jest to jedna tożsamość. Indywidualności nie tylko mody ale i świata kulinarnego. Wydaje się, że nic nie robią na pół gwizdka. Bez kresu oddają siebie każdemu zadaniu, przy tym wszystkim rozsiewając wokół siebie morze dobrej energii i ciepła.

Zainteresowani tematyka kulinarną i oglądający kanał “Kuchnia+” na pewno zauważyli 12 serii kulinarnych, kilkunastominutowych filmików “Atelier smaku”. Na bieżąco powtarzane są tam rożne ich odcinki, o rożnych porach. Ostatnio Jola Słoma i Mirek Trymbulak postanowili co tydzień udostępniać nowy odcinek filmu, z kulinarnym przepisem wegańsko-bezglutenowym, na własnym kanale na Youtube.

Pod koniec czerwca miało miejsce otwarcie ich własnej pracowni kulinarnej. Właściciele planują prowadzić tu warsztaty kulinarne poświęcone kuchni wegańskiej i bezglutenowej, której dietę (=sposób odżywiania) sami stosują. Ja, przez przypadek wchodząc tydzień przed warsztatami, na FB, trafiłam na chwilę wcześniej udostępnione zaproszenie. Od razu postanowiłam, że tymi warsztatami sprawie sobie prezent urodzinowy… i tak się stało.

4 lipca odbyły się warsztaty zatytułowane: “Podstawy kuchni wegańskiej i bezglutenowej” w których brałam udział.

Jak było? Wspaniale. Czułam się jak w domu, otoczona delikatna opieką prowadzących. Zarówno Jola Słoma jak i Mirek Trymbulak są bardzo troskliwymi gospodarzami, starającymi się pomóc w każdym zadaniu kulinarnym, które może sprawić trudność. Przy okazji współpracy przy kuchennych blatach można było dowiedzieć się wielu interesujących wiadomości na tematy około kulinarne. Pod koniec, z przyjemnością, choć z przepełnionymi brzuchami, próbowaliśmy ośmiu przygotowanych przez siebie potraw, które okazały się naprawdę PRZEPYSZNE.

Już wybieram się na następne warsztaty… co wszystkim polecam. O warsztatach dowiecie się śledząc profil Atelier Smaku na FB- TUUU.

A TUUU strona internetowa Atelier smaku, gdzie co tydzień znajdziecie nowy, wegański i bezglutenowy, przepis.

Poniżej moje fotograficzne wrażenia z warsztatów.

4 odpowiedzi do “U Joli Słomy i Mirka Trymbulaka. Warsztaty “Atelier Smaku”-“Podstawy kuchni wegańskiej i bezglutenowej””

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.