Pasta z kremowego serka z rzodkiewką i szczypiorkiem na roszponce

I znowu dziś poniedziałek. Zawsze po niedzieli wydaje się być on “nowym początkiem” i choć zazwyczaj jest tylko początkiem tygodnia, przecież nigdy nie wiadomo… może również zaczynać coś zupełnie innego;)

Ten zaczyna ponownie akcje “Pokaż śniadanie 2”. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się pokazać 7/7 swoich śniadań (ostatnio wystartowałam we wtorek i było ich 6/7 co mnie dyskwalifikowało z zabawy;)

A więc… zaczęłam dzień na zielono… Pasta z kremowego serka z rzodkiewką i szczypiorkiem na roszponce… Zdrowa, świeża i pyszna!:)

Skład (na kilka kromek skrojonych z 1 czerstwej bułki):

– 1 bułka (około 3-5 kromeczek)

– 1 łyżka masła

– 2 łyżki kremowego białego serka (ja użyłam dziś Almette)

– 3 drobno pokrojone rzodkiewki

– 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku

– sól i pieprz do smaku

– 1 garść roszponki

Wykonanie:

(Wszyscy wiemy jak to się robi;) Serek, rzodkiewkę, szczypiorek mieszamy ze sobą. Przyprawiamy do smaku. Bułkę kroimy w dowolny sposób, cienko smarujemy masłem. Na wierzch kładziemy odrobinę roszponki, potem łyżkę pasty i na wierzchu posypujemy jeszcze kilkoma wiórkami szczypiorku i rzodkiewki.

8 odpowiedzi na “Pasta z kremowego serka z rzodkiewką i szczypiorkiem na roszponce”

  1. Ja przed miesiącem przypadkiem trafiłam na ich stronę internetową i kupiłam piękną deskę i jesionową łyżkę. Wczoraj zobaczyłam cudny zestaw do sushi, ale już ktoś mi go sprzed nosa sprzątnął. Obmyślam więc co będzie następne 🙂 A do tego ta ekspresowa przesyłka- same plusy.

  2. Nie wiedziałam, że jesz jajko sadzone na śniadanie :O Ja ostatnio trenuję twaróg z olejem lnianym i szczypiorkiem 🙂

    1. Jadam, nie wiem czemu ale należy ostatnio do moich ulubionych:) Co do oleju, uważaj, pamiętaj że należy ograniczyc spożywanie innych tłuszczów bo zaczną się odkładac w boczki;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.