Sałatka jajeczna na chleb

Dziś wtorek i znowu czas na zabawę z “Pokaż śniadanie 2”😉 Nie będę długo pisała… Ta pasta w całości zapożyczona jest z portalu Bonappetit.com, gdzie niedawno została opublikowana jako jedna z propozycji śniadaniowych do szkoły. Pomysł jest fenomenalny. Prosty. Szybki w wykonaniu. Ciekawy smak. Jestem pod jego wielkim urokiem… więc polecam:)

 

Składniki (na 3 kromki chleba):

– 3 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego

– 2 jajka

– 1 ogórek konserwowy

– 1 łyżeczka majonezu

– 1 łyżeczka musztardy

– 4 listki bazylii

– sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Chleb podpiekamy z obu stron na patelni grillowej. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Następnie kroimy je i ogórka w średnią kostkę. Mieszamy w miseczce z majonezem i musztardą. Nakładamy na chleb. Na wierzchu kładziemy porwane listki bazylii. Oprószamy pieprzem i solą do smaku.

Bon appetit;) 

6 odpowiedzi do “Sałatka jajeczna na chleb”

    1. Do twarogu z olejem lnianym też można dodawać różne produkty jak np. paprykę, ogórka, zioła prowansalskie, oregano, bazylię czy chociażby ketchupu (wystarczy mała łyżeczka). Nada smaku, będzie mniej “nudne”:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.